duminică, 7 octombrie 2012

Bun gasit!

In ultima vreme, am tot umplut mailurile prietenilor, cu tot felul de poze ale "realizarilor" mele marete. M-am gandit: "ma, astia s-or fi saturat de mine".
Asa ca am considerat ca e necesara aparitia acestui blog, unde, cei care or fi curiosi, sa poata vedea atunci cand doresc, si daca doresc :) rezultatele eforturilor si incercarilor mele, de a deprinde tainele lucrului cu lemnul.
Asadar, acest blog este in primul rand dedicat prietenilor si mentorilor mei, Catalin Sorescu, Vlad Jucan, Vasi Moisa, Ovidiu Novac si Radu Irimie, care au contribuit la initierea mea in descoperirea acestei lumi minunate, a lucrului cu lemnul.
Foarte buni cunoscatori, aflati intr-o permanenta cautare, caracterizati de o puternica dorinta de a invata, de a sti, de a se autodepasi, definiti printr-un mare RESPECT PENTRU LEMN, pentru lucrul lemnului cu unelte traditionale, si, nu in ultimul rand, pentru uneltele clasice si pentru fauritorii lor.
De la acesti oameni am prins si eu microbul in urma cu ceva vreme (si sper sa nu-mi mai treaca :))

Si asa am inceput sa cioplesc si eu cate o bucata de lemn... Rezultatele nu au facut altceva decat sa ma intarate si mai mult si sa ma ambitioneze... Vreau sa fac atat de multe, si atat de multe am de invatat!

Astea ar fi unele dintre bucatile de lemn cioplite de mine, in incercarile stangace de a deslusi minunata lume a lemnului:

lingura de cires

alta de cires

cea din dreapta e de nuc, stanga de cires

corcodus

lingura dintr-o creanga de pin, cana de arin

nuc

 
din lemn de paducel

mar

bol de mar

S-auzim de bine!